Lempee ja lovee

Lempee ja Lovee on Puhtin, Pekko Käpin, Samuli Volannon ja käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Keinäsen yhdessä toteuttama monitaiteellinen, suomalaisesta kulttuuriperinnöstä kumpuava Kalevala-konsertti, joka raottaa deittailun esihistoriaa suomalaisen kansanperinteen, musiikin, tanssin ja teatterin avulla.

Ohjelma voitti Kalevalaseuran ja Konserttikeskuksen Kalevala-ohjelmakilpailun vuonna 2013. Lempee ja lovee -konsertti kiertää Konserttikeskus ry:n kiertueiden myötä kouluja. Tilattavissa myös tapahtumiin.

Anne-Mari Kivimäki, haitari, skeittikantele, laulu
Reetta-Kaisa Iles, laulu, kumaja, tanssi
Pekko Käppi, jouhikko, laulu, kumaja
Samuli Volanto, kontrabasso, laulu, äänitekniikka
Johanna Keinänen, käsikirjoitus, ohjaus

L&L on kansanmusiikkiteatteriesitys lemmenviestikulttuurin muutoksesta. Kuinka helisemässä oltiinkaan rakastumisen tunteen kanssa ennen chattiä, meseä ja tekstaria, kun ei ollut vielä keksitty edes puhelinta, jolla soittaa, kun kirjoitustaidon maihinnousuunkin oli vielä aika pitkä aika? Oliko ainut konsti veistää puukolla sydämenkuva ja hymiö ihastuksen kotitalon pihakoivuun? L&L raottaa deittailun esihistoriaa suomalaisen kansanperinteen avulla. Lemmenloitsuja ja -nostatuksia, epämiellyttävän ihailijan karkotusvärssyjä, flirttivirsiä, laulua lemmestä ja sen vierestä, suoraan ja mutkan kautta. Ei suositella tunteettomille. Kesto 35min.

Takaisin

Tilaa Puhti keikalle

Puhti-toimisto
puh. 050 3705600
puhti[at]puhti.eu

Puhti-osoitteen kautta voit myös lähettää viestejä
puhtilaisille.