Anne-Mari Kivimäki

(s. 1976)

Aloitin 5-rivisen haitarinsoiton 9-vuotiaana. Ensimmäiset soittotunnit olivat pienryhmätunteja tamperelaisen musiikkiliikkeen alakerrassa ja myöhemmin jatkoin haitarinsoittoa yksityistunneilla.

Kansanmusiikkiherätyksen sain vuonna 1989, jolloin osallistuin lasten ja nuorten KaMu-leirille. Kansanmusiikkiharrastuksen myötä mukaan soitinrepertuaariin tulivat myös 1- ja 2-riviset haitarit. Haitarinsoiton opettajanani on monien vuosien aikana toiminut taiteilijaprofessori Maria Kalaniemi, joka erityisesti innosti minua tutkimaan karjalaista haitariperinnettä. Tämän tutkimuksen myötä syntyi Puhti. Opiskellessani Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla sain oppia haitareiden lisäksi mm. kansanlaulussa ja lyömäsoitinten soitossa.

Valmistuin musiikin maisteriksi vuonna 2003. Vuosina 2002-2005 tein töitä Kyläpelimannina Etelä-Pohjanmaalla toimineessa Kansanmusiikin kehittämishankkeessa. Hankkeen aikana perustetut yhtyeet Kyläpelimannit-trio ja Hehkumo keikkailevat edelleen. Yhtyeiden lisäksi minua työllistävät myös teatteri- ja tanssiproduktiot sekä erilaiset opetustyöt.

Linkkejä

www.hehkumo.fi

Tilaa Puhti keikalle

Puhti-toimisto
puh. 050 3705600
puhti[at]puhti.eu

Puhti-osoitteen kautta voit myös lähettää viestejä
puhtilaisille.