Tilaukset

Finland
Art Company Puhti | Kihtinäjärvi Records
+358 50 370 5600 | puhti@puhti.eu | www.puhti.eu

International
Anya Productions
www.anyapro.fi | +358 40 538 3823| anja@anyapro.fi

Puhti henkilökunta

Reetta-Kaisa Iles

(s. 1976)

Tanssiharrastukseni alkoi kolmevuotiaana Nokialla, satubaletilla sekä kansantanssilla. Peruskouluikäisenä lajit lisääntyivät Jazztanssilla, rokilla ja myöhemmin lukioikäisenä treenasin melko ryppyotsaisesti kilpatanssia. Ammattia valitessani kiinnostukseni kuitenkin palasi kansantanssiin ja vuonna 1996 lähdinkin opiskelemaan Oulun konservatorioon kansantanssin opettajaksi. Opintojen ohella viikonloput ja kesät vietin Rovaniemellä kansantanssiryhmä Rimpparemmin riveissä.

Vuonna 1999 perustimme Tanssiryhmä Tsuumin, jonka myötä muutin Helsinkiin. Erityinen kiinnostukseni karjalaista musiikkia ja tanssia kohtaan johdatti tieni myös Puhtiin. Helsingissä aloitin myös koreografian opinnot Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitoksella. Vuosien opiskelun ja freelancer töiden jälkeen valmistuin vuonna 2007 tanssitaiteen maisteriksi.

Tällä hetkellä minua työllistävät Puhtin ja tanssiryhmä Tsuumin lisäksi freelancer koreografin työt, erilaiset teatteri-produktiot sekä opetustyöt.

Linkkejä

www.tsuumi.com

Anne-Mari Kivimäki

(s. 1976)

Aloitin 5-rivisen haitarinsoiton 9-vuotiaana. Ensimmäiset soittotunnit olivat pienryhmätunteja tamperelaisen musiikkiliikkeen alakerrassa ja myöhemmin jatkoin haitarinsoittoa yksityistunneilla.

Kansanmusiikkiherätyksen sain vuonna 1989, jolloin osallistuin lasten ja nuorten KaMu-leirille. Kansanmusiikkiharrastuksen myötä mukaan soitinrepertuaariin tulivat myös 1- ja 2-riviset haitarit. Haitarinsoiton opettajanani on monien vuosien aikana toiminut taiteilijaprofessori Maria Kalaniemi, joka erityisesti innosti minua tutkimaan karjalaista haitariperinnettä. Tämän tutkimuksen myötä syntyi Puhti. Opiskellessani Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla sain oppia haitareiden lisäksi mm. kansanlaulussa ja lyömäsoitinten soitossa.

Valmistuin musiikin maisteriksi vuonna 2003. Vuosina 2002-2005 tein töitä Kyläpelimannina Etelä-Pohjanmaalla toimineessa Kansanmusiikin kehittämishankkeessa. Hankkeen aikana perustetut yhtyeet Kyläpelimannit-trio ja Hehkumo keikkailevat edelleen. Yhtyeiden lisäksi minua työllistävät myös teatteri- ja tanssiproduktiot sekä erilaiset opetustyöt.

Linkkejä

www.hehkumo.fi

Tilaa Puhti keikalle

Puhti-toimisto
puh. 050 3705600
puhti[at]puhti.eu

Puhti-osoitteen kautta voit myös lähettää viestejä
puhtilaisille.